Over Ons
Ons Verhaal
Postacademisch onderwijs bracht Karishma (nu PhD Molecular biology) en Ashwin (nu MSc, Embedded Systems) vanuit India naar Nederland. In ons nieuwe thuisland begonnen we al snel de authentieke en hoogwaardige Indiase voedingsproducten te missen die we zo gewend waren. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, besloten we tot actie over te gaan. Zo werd Chai N Masala geboren, een eerbetoon aan de rijke smaken van India en onze missie om deze smaken beschikbaar te maken voor mensen in heel Europa.
Al 7 jaar lang gedijt Chai N Masala via onze webshop op www.chaiNmasala.com. We hebben duizenden klanten in heel de EU bereikt, en hun loyaliteit getuigt van hun waardering voor onze producten. Ze bevelen onze producten maar al te graag aan bij vrienden en familie. In de afgelopen 3 jaar zijn we zelfs uitgegroeid tot een gewaardeerde groothandel, die Indiase kruidenierswaren levert aan diverse winkels in Nederland en de omliggende landen. En met trots kunnen we zeggen dat we onze eigen fysieke winkel in Eindhoven hebben geopend, waar we klanten uit verschillende steden en zelfs uit het buitenland verwelkomen.
Onze toewijding is glashelder: "Kwaliteit hoeft niet duur te zijn, maar is altijd onschatbaar!" Bij Chai N Masala willen wij hét vertrouwde Indiase merk zijn dat staat voor standaardkwaliteit en authentieke Indiase smaken, geliefd door fijnproevers in heel Europa.
De magie van Indiase gerechten en Voedingstrends
Indiase gerechten weerspiegelen een rijke mix van invloeden, gedragen door handelaren van over de hele wereld en beïnvloed door historische heersers. Van de kusten tot de majestueuze Himalaya-bergen, elk gebied in India kent zijn eigen unieke klimaat, dat zijn stempel drukt op de lokale keuken. Wat in een regio groeit of te vinden is, zie je vaak terug op de borden van de lokale bevolking. In het zuiden staat rijst centraal als voornaamste voedsel, terwijl het noorden bekend is om de hoge kwaliteit tarwe, dat wordt omgezet in heerlijke roti en parathas. De kustregio's genieten van de rijke variëteit aan lokale vissoorten, terwijl kokospalmen in het zuiden gedijen en kokosnoot een geliefd ingrediënt is in Zuid-Indiase gerechten. In India treffen we diverse grondsoorten aan, die variëren van regio tot regio, wat resulteert in verschillende rijstsoorten die elk hun eigen karakter hebben en perfect samengaan met uiteenlopende gerechten. Dat maakt ons aanbod rijstproducten ook zo uniek. Wij werken samen met lokale boeren uit verschillende regio's in India en importeren die naar Europa.
India bepaalt al eeuwenlang globaal voedseltrends. Kurkuma wordt in India al eeuwenlang gebruikt, zowel bij het koken maar ook als een antisepticum. Tegenwoordig heeft de wereld deze trend ingehaald en is kurkuma het nieuwe superfood geworden. Zoveel glutenvrije granen zoals gierst zijn al eeuwenlang gegroeid en geconsumeerd in India. Nu is de hele wereld bezig met glutenvrij. Ghee of geklaarde boter wordt al eeuwenlang in heel India gegeten. Nu is ghee overal gebruikt. Indiase producten zoals Ashwagandha, amarant en nog veel meer zijn nu op weg om superfoods te worden.
Ondanks deze overvloed aan smaken en culinaire tradities zijn authentieke Indiase gerechten nog steeds ondervertegenwoordigd op de Europese supermarktschappen. Bij Chai N Masala willen wij deze kloof overbruggen en u de onvervalste smaak van India laten ervaren. Onze producten zijn samengesteld met de beste ingrediënten, authentieke smaken en minimale toevoegingen. Zo kunt u met elke hap de essentie van India proeven. Een ode aan de culinaire rijkdom van India, dat is Chai N Masala!
Chai N Masala staat voor meer dan alleen eten; het is een culinair avontuur dat uw smaakpapillen zal verwennen en uw zintuigen zal betoveren. Kom en geniet van de echte smaken van India, gemaakt met liefde en passie, voor een onvergetelijke culinaire ervaring.
info@chainmasala.com
KvK: 7328893
BTW: NL859410742B01